Categorii
Pareri Online Personale

Ce poate fi mai rentabil, prestator de servicii sau magazin online

In ultimii ani am vazut atat de multe esecuri in ce priveste comertul online incat am dezvoltat o fobie pentru acest domeniu. Recunosc ca nu e normal sa ma sperii tocmai eu si ca normal ar fi sa motivez oamenii. Cred ca asta as face doar daca as fi interesat de profitul meu. Nu, de fiecare data cand am ocazia avertizez micii comercianti ca va fi foarte greu sa vanda online. In prezent competitia este enorma si nu toata lumea reuseste sa acopere cheltuielile si sa ramana cu profit. Cand spun cheltuieli ma refer la: achizitia produselor, contabilitate, impozit, combustibil, papetarie, publicitate etc. Sunt foarte multe cheltuieli de luat in calcul si prea putina marja de profit. Nu mai spun ca marii comercianti au pus monopol si au un pret de achizitie foarte mic, astfel ca isi permit sa vanda ieftin.

Nu spun ca nu este imposibil sa faci profit, ci doar ca este foarte greu si multi dau gres. Analizati cu atentie si mergeti inainte doar daca va permiteti sa pierdeti banii investiti, energia si asteptarile.

Si in titlu spuneam “ce este mai profitabil, sa fii prestator de servicii sau activitatea de comert online”

Ei bine, din ce am vazut eu, prestatorii de servicii au un randament mai bun. Pentru ca ei nu au costuri de achizitie si practic doar isi pun la dispozitie timpul pentru a presta un serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.